15.5.13

Όλοι στη συνάντηση (15/5) των προέδρων των ΕΛΜΕ στο ΤΙΤΑΝΙΑ


Οι μεγαλύτερες συνελεύσεις του κλάδου από τη δεκαετία του ‘ 80

Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ (απεργία 17/5 + 5 ημέρες) τάχθηκαν οι ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Λάρισας απορρίπτοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία 16 & 17 Μάη κι επανεκτίμηση της κατάστασης.

Η πρόταση του Προέδρου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας (ΠΑΣΚΕ) για εργασία την Παρασκευή 17/5 με το νόημα “επιταγμένοι αλλά όχι υποταγμένοι” ακυρώνει το νόημα της απεργίας.

Η εξουσιοδότητη που ζήτησε στο τέλος ο Πρόεδρος προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη “διασφάλιση της εργασιακής ομαλότητας και της ασφάλειας των καθηγητών” δημιούργησε δυσφορία στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναγκάζοντας το μέλος του ΔΣ του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από τη συνέλευση λευκή ψήφο και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ να του ανταπαντά ότι ήταν δική τους πρόταση στην ΟΛΜΕ να ζητηθεί αυτή η εξουσιοδότηση.

Επί της ουσίας αυτή η εξουσιοδότηση, η οποία δεν πέρασε, ανοίγει το δρόμο της εύκολης υποχώρησης, μένοντας στο “πολιτικό μήνυμα” προς τη κυβέρνηση η οποία διευκολύνεται στο να περάσει τα σχέδιά της.

Η πρόταση του ΠΑΜΕ να μαζευτούν τα φύλλα επιστράτευσης και να επιστραφούν, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Ο αγώνας τώρα συνεχίζεται στην αυριανή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ όπου θα επιχειρηθεί να μαγειρευτεί η εργασία αλά Ιαπωνία με ταμπελάκι στο μέτωπο.

Η απεργία όμως ψηφίστηκε και ο αγώνας θα συνεχιστεί Παρασκευή πρωί έξω από τα εξεταστικά κέντρα.

 H ΕΛΜΕ Λάρισας αποφάσισε τη διακοπή των συνδρομών των μελών της προς την ΑΔΕΔΥ

Επίσης στην ΕΛΜΕ Λάρισας ψηφίστηκε πρόταση πρός την ΟΛΜΕ για να νοικιάσει την Παρασκευή 17/5 χώρους μεγάλους χώρους για τη συγκέντρωση των καθηγητών (πχ γήπεδα). Η πρόταση έγινε από μέλος του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ελπίζουμε να μην είναι πανελλαδική θέση της οργάνωσης καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η μάχη θα δοθεί έξω από τα εξεταστικά κέντρα εφόσον αύριο κερδηθεί η υπόθεση της απεργίας στη ΓΣ των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ και δεν περάσει η απεργία αλά Japan.