18.12.13

Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε δηλώνει την αλληλεγγύη της στο Θωμά Κλημόπουλο. Καλούμε τα σωματεία και τις δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/12, 5μμ.

Δεν είχαμε ποτέ καμία αυταπάτη πως ο φασισμός αντιμετωπίζεται με τα εργαλεία του συστήματος που τον γεννά, ούτε πήραμε ποτέ στα σοβαρά την υποτιθέμενη αντιφασιστική στροφή του Κράτους, που έλαβε χώρα μέσα στο φθινόπωρο. Οι ναζιστικές συμμορίες συνεχίζουν να αποτελούν μια απειλή προς την κοινωνία, την οποία η ίδια η εργατική τάξη με την οργάνωση της και με τους αγώνες της πρέπει να συνθλίψει.

Αυτή τη φορά οι ναζιστικές συμμορίες στοχοποίησαν το Θωμά Κλημόπουλο, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και δημοτικός σύμβουλος Βόλου με συμμετοχή στο αντιφασιστικό κίνημα της πόλης, πυροβολώντας τέσσερις φορές στην πρόσοψη και αναγράφοντας ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα στο φαρμακείο του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φασισμός δεν είναι κάτι άλλο από ένας ένοπλος και επιθετικός καπιταλισμός σε κρίση. Εχθρός του ολόκληρο το οργανωμένο εργατικό κίνημα και όχι μόνο οι μετανάστες, οι αντιφασίστες, οι αναρχικοί ή οι κομμουνιστές. Και είναι αυτό ακριβώς το εργατικό κίνημα που μπορεί να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον εκτρέφει, τον «άρρωστο» πατέρα του.

Η αντιφασιστική και η αντικαπιταλιστική επιφυλακή του κόσμου της εργατικής τάξης, οργανώνοντας επιτροπές λαϊκής αυτοάμυνας, ντόπιων και μεταναστών, σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, ενισχύοντας και αλλάζοντας τα σωματεία, δυναμώνοντας τις εργασιακές κι απεργιακές επιτροπές με όπλο μας την εργατική αλληλεγγύη ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητας είναι η μοναδική εγγύηση για την προάσπιση των ζωών μας, των δικαιωμάτων μας και των διεκδικήσεων μας.

Είναι χιλιοειπωμένο αλλά η σημασία των γεγονότων επιτάσσει να αναφερθεί ξανά: Το φασισμό δεν τον καταγγέλλεις, τον τσακίζεις. Όσο θα αναπαράγονται οι αυταπάτες περί θεσμικής αντιμετώπισης του φασισμού και όσο θα συνεχίζεται η επίκληση στην δημοκρατική νομιμότητα ως εργαλείο εναντίον του, τόσο ο αντιφασισμός θα διαχωρίζεται από την ταξική πάλη τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο και διαχρονικό δεδομένο ότι η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι πρώτα και κύρια ταξική. Για να ηττηθεί ο φασισμός και να ξεριζωθεί από την κοινωνία πρέπει να βρει απέναντι του ένα αντικαπιταλιστικό συνδικαλιστικό κίνημα απεγκλωβισμένο από πολιτικές καθοδηγήσεις και κρατικές παρεμβάσεις κι εξαρτήσεις.

Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε δηλώνει την αλληλεγγύη της στο Θωμά Κλημόπουλο. Καλούμε τα σωματεία και τις δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/12, 5μμ.

· ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

· ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

· ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ