5.12.13

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ"




Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση "ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ" της Λαϊκής Συνέλευσης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό σχολείο Ν.Ιωνίας-Μαγνησίας.


Ο Διευθυντής του σχολείου Γ.Νάνος επισήμανε την ανάγκη ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

Η Ε.Μ. παρουσίασε τις δράσεις της Συνέλευσης και την ανάγκη επανασυλλογικοποίησης της ζωής μας, ενάντια στην εξατομίκευση που μας επιβάλλουν, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, αντιδρώντας στον συνεχή κατήφορο της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν.

Ο Λογοθεραπευτής Θ.Παπαδάκης του Ιατρείου Αλληλεγγύης της συνέλευσης, παρουσίασε την εξέλιξη του λόγου στα διάφορα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, τις διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν, τις μαθησιακές δυσκολίες που παρουσιάζονται και την αντιμετώπισή τους, μέσα από τη συνεργασία της επιστημονικής ομάδας και της σχολικής κοινότητας.

Ακολούθησε συζήτηση, όπου τέθηκαν ζητήματα της υποβάθμισης και διάλυσης της παιδείας, αποτέλεσμα της χρεοκοπίας του συστήματος, προβλήματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών, ο ρόλος των γονιών και των δασκάλων.