1.12.13

Όλοι/ες στην περιφρούρηση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

2 Δεκέμβρη, 7.30πμ, Πανεπιστήμιο Παπαστράτου (Θόλος)

Η σύγκρουση των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια με το υπουργείο Παιδείας έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όλα τα τεχνάσματα για να εξαπατήσει τους εργαζόμενους που συνεχίζουν την απεργία τους 12 εβδομάδες. Ο σύλλογος εργαζομένων του ΠΘ έχει κηρύξει νέα 48ωρη απεργία για τις 2 & 3 Δεκέμβρη.

Έσχατο όπλο εναντίον των απεργών, η προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στο ΕΚΠΑ, που παρά το «θετικό» κλίμα που δημιουργήθηκε από τους παρατρεχάμενους του υπουργείου, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν με επιτυχία στις μανούβρες και τις ντρίπλες των απεργοσπαστών γραφειοκρατών και η απεργία συνεχίζεται με ηρωικό σθένος.

Παρά τη καθίζηση των κυβερνητικών δυνάμεων στο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα υπάρξει οποιαδήποτε σοβαρή κινητοποίηση για τη στήριξη των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων ή των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και γενικευμένο αναβρασμό με το επαπειλούμενο λουκέτο του ΕΟΠΥΥ, κέντρων υγείας, νοσοκομείων και ψυχιατρικών κλινικών.
Η ανάγκη συνένωσης των αγώνων μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους με αποφάσεις στηριγμένες στις γενικές τους συνελεύσεις, τις απεργιακές επιτροπές που οι ίδιοι δημιουργούν σε συνεργασία με όλα τα μαχόμενα τμήματα της εργατικής τάξης.

Η αποτυχία του συντονιστικού Μαγνησίας που επιχειρήθηκε να στηριχτεί πάνω σε ένα ασαφές πολιτικό πρόγραμμα κι από τα πάνω, είναι ήδη ένα μάθημα, τι δεν πρέπει να γίνει. Οι ισορροπίες εντός των ΔΣ των σωματείων που μεταφέρονται αυτούσιες εντός των συντονιστικών αναπαράγουν τους υπάρχοντες όρους εγκλωβισμού της εργατικής τάξης στη γραφειοκρατία των συνδικάτων, τη συντηρούν και την διαιωνίζουν.

Από την άλλη, ενώ το αίτημα της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας παραμένει όσο ποτέ επίκαιρο για να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση, σε κάθε βήμα προς αυτό οι δυνάμεις του αστικού μπλοκ αλλά και τμήματα της αριστεράς θέτουν όρους ……προϋποθέσεις…συσχετισμούς.

Τελικά τι έπρεπε να κάνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι; Να τα βρουν με τον Αρβανιτόπουλο και να πουλήσουν τους συναδέλφους τους; Όφειλαν να μπουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας ή όχι; Γιατί οι υπόλοιποι κλάδοι δεν τράβηξαν μαζί; Πρέπει να ενωθεί ο αγώνας τους με άλλους κλάδους ή όχι; Πρέπει να ανατραπεί η κυβέρνηση για να ακυρωθούν μνημόνια, ΚΥΑ, απολύσεις, ο ξαφνικός θάνατος πανεπιστημίων, νοσοκομείων ή όχι;

Διοικητικοί υπάλληλοι, γιατροί, προσωπικό νοσοκομείων, ψυχιατρείων οφείλουν αυτή την εβδομάδα να οργανώσουν από κοινού τη δράση τους.

Η θεωρία της «εξαίρεσης» δεν υφίσταται, η θεωρία της «οπισθοχώρησης» της κυβέρνησης δεν υφίσταται λόγω του βάθους της καπιταλιστικής κρίσης και χρεοκοπίας καθώς αυτό θα σήμαινε και τη πτώση της.

Στον ανελέητο ταξικό αγώνα για τη ζωή, διαλέγουμε τη πλευρά που υπερασπίζεται τη ζωή και καλούμε στη περιφρούρηση του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, κάθε συνειδητό αγωνιστή κι ιδιαίτερα τη νέα, άνεργη, φοιτητική νεολαία να στηρίξει τον αγώνα τους για δημόσιο δωρεάν παιδεία για όλο το λαό.

30 Νοέμβρη 2013

πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)

http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/