10.6.16

Εκδήλωση και συναυλία πολιτικής αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στη Μαρία Θεοφίλου: Παρασκευή 10/6, Αρχιτεκτονική

Πολιτική αλληλεγγύη και οικονομική ενίσχυση στη Μαρία Θεοφίλου
Σύντομο ιστορικό
Στις 24 Σεπτέμβρη 2015 σε γειτονιά του Βόλου, και μετά από μια χολιγουντιανή επιχείρηση απ’ αυτές τις γνωστές που τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική, συλλαμβάνονται μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους, 2 και 4 ετών, ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφός του Μαρία Θεοφίλου. 
Η Μ. Θεοφίλου κατηγορείται για «συγκατοχή οπλισμού», για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», καθώς και για «υπόθαλψη εγκληματία» (του συντρόφου της) και προφυλακίζεται. Ωστόσο, από τη δικογραφία δεν προκύπτει το παραμικρό στοιχείο που να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες. Η κατηγορία της «ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση» είναι τελείως αυθαίρετη και αβάσιμη καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι τόσο η Μ. Θεοφίλου, όσο και άλλα πρόσωπα που ήδη φέρονται να εμπλέκονται, είναι μέλη «τρομοκρατικών» οργανώσεων. 
Επιπλέον, η κατηγορία για «υπόθαλψη εγκληματία» (του φερόμενου ως εγκληματία συντρόφου της Γ. Πετρακάκου) αποτελεί την επιτομή της δικαστικής αυθαιρεσίας, καθώς με διατάξεις των τρομονόμων (Ν. 187 & 187Α), κατηγορούνται άνθρωποι που το μόνο τους «έγκλημα» είναι η συγγενική σχέση τους με πρόσωπα φερόμενα από το κράτος ως μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων». Παρόλα αυτά, η «τυφλή» δικαιοσύνη προφυλακίζει την Μ. Θεοφίλου και για 4 μήνες της αφαιρεί βίαια τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα να βρίσκεται δίπλα στα δύο ανήλικα παιδιά της.
 Αλλά και μετά την αποφυλάκισή της, η εκδικητική στάση του κράτους απέναντί της συνεχίζεται με διάφορους τρόπους: από την αποφυλάκισή της οι αστυνομικές αρχές αυθαίρετα της παρακράτησαν για αδικαιολόγητα μεγάλο διάστημα προσωπικά της έγγραφα και της στέρησαν έτσι βασικά της δικαιώματα, ενώ τελευταία η εισαγγελική αρχή αναβάθμισε τις κατηγορίες εναντίον της.
Παρόμοιες περιπτώσεις
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος, η αστική δικαιοσύνη και η αστυνομία στοχοποιούν άτομα που έχουν συγγενικές, συντροφικές, φιλικές ή κοινωνικές σχέσεις με άλλους που κατηγορούνται από το κράτος ως μέλη «τρομοκρατικών» οργανώσεων. Από την εποχή του καλοκαιριού της τρομοϋστερίας, το 2002, όταν η σύλληψη των φερόμενων ως μελών της 17Ν, οδήγησε την Αγγελική Σωτηροπούλου -με μόνο «επιβαρυντικό» στοιχείο ότι είναι σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα- σε πολύμηνη φυλάκιση στον Κορυδαλλό, μέχρι την Εύη Στατήρη -με επίσης μόνο «επιβαρυντικό» στοιχείο το ότι είναι σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου- η οποία πέρασε την έξοδο των φυλακών μετά από 7 μήνες και μόνο αφού αναγκάστηκε να προβεί σε πολυήμερη απεργία πείνας, η τακτική αυτή υλοποιείται αδιάκοπα από όλες τις κυβερνήσεις, δεξιές ή «αριστερές», αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως «το κράτος έχει συνέχεια». 
Επίσης, η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των φυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου, προφυλακίζεται επίσης, με σαθρές και αβάσιμες, όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, κατηγορίες. Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα πολλές, ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο την περίπτωση της Βολιώτισσας Μαρί Μπεραχά, που βρέθηκε και αυτή άδικα προσωρινά κρατούμενη και υπό δικαστική ομηρία λόγω της συζυγικής της σχέσης με τον Κώστα Γουρνά, ο οποίος έχει συλληφθεί και έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα.
Τι θέλει να κάνει το κράτος
Εισαγγελικές αποφάσεις σαν αυτές που ελήφθησαν στις προαναφερόμενες περιπτώσεις συνιστούν βάναυση καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, καταργούν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και ποινικοποιούν τις συγγενικές σχέσεις. Η τακτική αυτή, που συστηματικά εφαρμόζει το κράτος απέναντι στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των  μελών ή φερόμενων ως μέλη επαναστατικών οργανώσεων, έχει πολλαπλή στόχευση: προσπαθεί να τρομοκρατήσει  όσους αμφισβητούν το μονοπώλιο της βίας από τη μεριά του κράτους και να τους απομονώσει, ακριβώς λόγω του ότι επιλέγουν να σπάσουν στην πράξη το μονοπώλιο αυτό. Ταυτόχρονα συνιστά μια τιμωρητική και εκδικητική στάση απέναντί τους, αφού τίθενται στο στόχαστρο όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. 
Επιπλέον, η τακτική αυτή επιχειρεί να εκφοβίσει, να παραδειγματίσει και να πειθαρχήσει τους εν δυνάμει «απείθαρχους». Ειδικά σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σαν αυτή που διάγουμε, η κρατική καταστολή και αυθαιρεσία αναβαθμίζεται, εντείνεται και επεκτείνεται και σε όλους τους άλλους τομείς αμφισβήτησης της καθεστηκυίας τάξης. Στόχος είναι η κανονικοποίηση στο κοινωνικό συλλογικό υποσυνείδητο της στέρησης της ελευθερίας, η εγκαθίδρυση και μονιμοποίηση της κατάστασης εξαίρεσης.
Τι θέλουμε εμείς
Εμείς, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι η συγγένεια και η φιλική σχέση αποτελούν ποινικό αδίκημα, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ποινικοποίηση συγγενικών και φιλικών σχέσεων. Δεν αποδεχόμαστε ούτε τις αυθαίρετες διώξεις που χέρι-χέρι στήνουν αστυνομία, αστική δικαιοσύνη και κυρίαρχα ΜΜΕ με στόχευση την στέρηση της ελευθερίας. Εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξή μας σε όλους και όλες που διώκονται από το κράτος. Απαιτούμε την κατάργηση των τρομονόμων 187 & 187Α. Απαιτούμε να σταματήσει το καθεστώς ομηρείας στο οποίο έχει τεθεί από το κράτος η Μαρία Θεοφίλου, απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον της.  Εκεί που η κοινωνική δικαιοσύνη καταπατάται, όπλα μας είναι η αντίσταση, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια.
Την Παρασκευή 10 Ιούνη, από τις 7μμ, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουμε σχετική πολιτική εκδήλωση-συζήτηση και στη συνέχεια μουσική συναυλία για την πολιτική στήριξη και οικονομική ενίσχυση της Μαρίας Θεοφίλου.
Κάτω τα χέρια από την Μαρία Θεοφίλου!
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Μαρία Θεοφίλου




Ημέρα πολιτικής και οικονομικής στήριξης της Μαρίας Θεοφίλου .
Παρασκευή 10 Ιούνη από τις 7μ.μ στην Αρχιτεκτονική στο Βόλο
8 μ.μ Εκδήλωση -συζήτηση Ενάντια στην ποινικοποίηση φιλικών και συγγενικών σχέσεων.
ομιλητές-τριες :

Αγγελική Σωτηροπούλου
Πολύκαρπος Γεωργιάδης
Άννυ Παπαρούσου (δικηγόρος)

10 μ.μ Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης με τους
BAiLdSA (Balkan,reggae- Θεσσαλονίκη)
Aton.ality (Progressive Rock - Βόλος)
Black Napkins (Blues and beyond- Βόλος)


μετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης με

dj BabaLeoMass

Αλληλεγγύη στη Μαρία Θεοφίλου η οποία διώκεται από το Κράτος , και το αστυνομικοδικαστικό σύμπλεγμα λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Γιώργο Πετρακάκο και τον Τάσο Θεοφίλου με βάση τον τρομονόμο.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Μαρία Θεοφίλου / Βόλος