24.10.13

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 24/10 6.00 Μ.Μ


Το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας αφαιρείται. Η δημόσια δωρεάν υγεία εμπορευματοποιείται, ταυτόχρονα με τη χρεοκοπία του κράτους κι ολόκληρου του καπιταλισμού. Ο ΕΟΠΥΥ έχει χρεοκοπήσει, το ΙΚΑ διαλύεται, για να κλείσεις ραντεβού με γιατρό πληρώνεις τα νέα 149999 και τα ΚΕΠΑ χορηγούν πιστοποιήσεις αναπηρίας μετά .. θάνατο.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις ιατρικών και κοινωνικών δομών, απολύσεις προσωπικού μαζί με την τιμολόγηση όλων των ιατρικών πράξεων (5ευρώ η εξέταση στα επείγοντα , διαφορετική κοστολόγηση απαραίτητων εξετάσεων,25 ευρώ για νοσηλεία, 1 ευρώ για εκτέλεση κάθε ιατρικής συνταγής, περιορισμός συνολικά των παροχών κλπ) δημιουργεί πλεονάσματα στα νοσοκομεία και χιλιάδες αποκλεισμένους, ιδιαίτερα άνεργους και μετανάστες.

Όσο αυξάνεται ο «τιμοκατάλογος», όλο και περισσότεροι μπαίνουμε στο διευρυνόμενο χώρο του κοινωνικού αποκλεισμού, αφού αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις τιμές των φαρμάκων και των ιατρικών υπηρεσιών, ή μένουμε ανασφάλιστοι, εξαιτίας της μακρόχρονης ανεργίας, υποαπασχόλησης, κάλυψης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών, κλπ.

Ενάντια στο σαθρό καπιταλιστικό σύστημα, που μας σπρώχνει στα σκουπίδια και στην εξαθλίωση, ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας, με τη συμμετοχή μας σε αγώνες για δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, άμεση ασφαλιστική κάλυψη όλων των ανέργων, για όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Ζητάμε από τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία να παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλο το πληθυσμό, χωρίς την άδεια διοικητών, υπουργών, κλινικαρχών, πολυεθνικών, και να συγκροτήσουμε τώρα το αναγκαίο κέντρο αγώνα ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τις κοινωνικές δομές υγείας, τους λήπτες παροχών υγείας, τους ανασφάλιστους και άνεργους, συλλογικότητες, κινήματα, πολιτικές κινήσεις και κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, στην κοινή δράση-διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!