28.8.14

Κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας σε αντιφασιστική συγκέντρωση. Το κάλεσμα προσυπογράφει και η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6.30μμ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας σε αντιφασιστική συγκέντρωση. Το κάλεσμα προσυπογράφει και η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6.30μμ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ας τολμήσουν…
Πώς να ξεχάσουμε το αίμα του Παύλου Φύσσα, του νεαρού Σαχζτάτ Λουκμάν όπως και εκατοντάδων άλλων μεταναστών που είναι ακόμη νωπό στα χέρια των μαχαιροβγαλτών της Χ.Α. Όπως νωπή είναι και η μνήμη (και θα’ ναι πάντα) των δολοφονιών στην κατοχή από τους ταγματασφαλίτες, χίτες και δοσίλογους.

Πώς να ξεχάσουμε την αθωωτική απόφαση για τους μπράβους και τον μεγαλοεπιχειρηματία της «φράουλας με αίμα» στη Μανωλάδα που πυροβόλησαν τους εργάτες από το Μπαγκλαντές, τους σκλάβους του 21ου αιώνα, όταν αυτοί ζήτησαν τα μεροκάματά τους. ̇ Την απόφαση την ίδια μέρα, του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, να μπει στο αρχείο η υπόθεση των ευθυνών των λιμενικών για τους νεκρούς στο Φαρμακονήσι. Τις πρόσφατες ομοφοβικές επιθέσεις, όπως και την επίθεση στο Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών.

Μετά από αυτά έχει και το θράσος η ΧΑ να καλέσει σε συγκέντρωση για την ορκωμοσία (ναζιστικό όρκο θα δώσει υποθέτουμε) του προφυλακισμένου βουλευτή της Ηλιόπουλου στο περιφερειακό συμβούλιο, που θα πάρει μάλλον και «τιμητική» άδεια για τον σκοπό αυτό.

Αλλά δεν θα είχαν θράσος, αν δεν είχαν τους προστάτες τους, που δεν είναι βέβαια μόνο ο Μπαλτάκος, η αστυνομία, οι κήρυκες του μίσους από τους άμβωνες της εκκλησίας, τα «παπαγαλάκια» που λέγονται δημοσιογράφοι, όπως τα τοπικά ΜΜΕ που έτρεξαν να πάρουν συνεντεύξεις από τα στελέχη της ΧΑ, παρουσιάζοντας τους ως ακτιβιστές, για να μας πουν τελικά πως δεν είναι αρκούντως εγκληματική οργάνωση.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο κανιβαλισμός, ο φασισμός δεν ίπτανται γενικώς στην κοινωνία. Παράγονται από το καπιταλιστικό σύστημα που όταν σαπίζει βγάζει τα «σκουλήκια» του στην επιφάνεια.
Ενώ τα ίδια τα θεσμικά όργανα του κράτους αποτελούν το βασικό πομπό τους, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα φαρμακονήσια, την «εντεταλμένη» δικαιοσύνη, τον αυταρχισμό, την καταστολή, την οικονομική εξαθλίωση, την σύγχρονη ευγονική που προκαλείται από τααπάνθρωπα μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια.
Φτάνει πια με το επιχείρημα ότι εκπροσωπούν σαν κόμμα κάποιες χιλιάδες ψήφους, γιατί τότε θα έπρεπε να αποδεχτούμε τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι που τα κόμματα τους εκπροσωπούσαν εκατομμύρια ψήφους.
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη της Θεσσαλίας, τις αριστερές και δημοκρατικές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, να δώσουν δυναμικό παρών στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 29/8 , στις 6.30μμ στο Ωδείο της Λάρισας.

Θα είμαστε εκεί για να μην τολμήσουν



Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας