24.8.15

Wind για Απολύσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων Wind για Απολύσεις – Εντατικοποίηση – Ε.Σ.Σ.Ε – Συνθήκες Υγιεινής



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Αρ.Πρωτ.: 39/2015 19/08/2015
Υπόψιν: κ. Τσίτουρα Ι.
κ. Καρμίρη Γ
Θέμα: Απολύσεις – Εντατικοποίηση – Ε.Σ.Σ.Ε – Συνθήκες Υγιεινής

Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στα ζητήματα των απολύσεων και της συλλογική σύμβασης, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση που έχετε κρατήσει. Συγκεκριμένα:
1)      Τις τελευταίες ημέρες έχετε προχωρήσει σε τουλάχιστον πέντε απολύσεις συναδέλφων με χρόνια άρτιας εργασίας στην εταιρία. Παρά τις διακηρύξεις σας για προστασία των θέσεων εργασίας, στην πραγματικότητα συνεχίζετε να ακολουθείτε την τακτική του εξαναγκασμού σε παραίτηση ώστε να απαλλαγείτε από συναδέλφους με χρόνια υπηρεσίας. Απαιτούμε λοιπόν να σταματήσετε κάθε είδους απόλυση, είτε αναγκαστική είτε με τη μορφή παραίτησης με τις οποίες ωθείτε συναδέλφους στην ανεργία.
2)      Η εντατικοποίηση της εργασίας -στην οποία συνδράμετε με τις συνεχόμενες απολύσεις- αντιπαρέρχεται στις ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού επί ίσοις όροις στο πλαίσιο της τελευταίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Οι ελάχιστες προσλήψεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αριθμητικά δεν επαρκούν για να απορροφήσουν τον φόρτο εργασίας που συσσωρεύεται. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις και να μας ενημερώσετε ποιοι όροι τίθενται σε αυτές μετά τη λήξη της Ε.Σ.Σ.Ε.
3)      Με δική σας ευθύνη και με άλλοθι τις πολιτικές εξελίξεις δεν προχωράτε τις συνομιλίες για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης προφασιζόμενοι κάθε φορά διαφορετικούς λόγους για το πάγωμα των συζητήσεων μας.
Επίσης, ως προς τα ζητήματα υγιεινής σας επισημαίνουμε ξανά τα εξής
1)      Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ο κλιματισμός είναι ανεπαρκής με αποτέλεσμα την δυσχερή εκτέλεση των εργασιών κατά τη διάρκειά τους. Συγκεκριμένα λειτουργεί κάποιες ώρες και κλείνει από το απόγευμα ως την επόμενη ημέρα. Απαιτούμε την αδιάλειπτη λειτουργία των κλιματιστικών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και των αργιών στους χώρους όπου εργάζονται τμήματα το δεδομένο διάστημα.
Σας καλούμε σε συνάντηση ώστε να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα, όπως και τα ανοιχτά ζητήματα που έχουν τεθεί στα υπ. αρ. απ 28/2015 και 34/2015 υπομνήματά μας.
 Σας υπενθυμίζουμε την δέσμευσή σας στα επανειλημμένα αιτήματά μας για τήρηση πρακτικού των συναντήσεων.
Αναμένουμε την γραπτή σας απάντηση σχετικά με τα ανωτέρω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND
vforvolos.gr