9.3.16

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: ανακοίνωση για τραμπουκισμό ΧΑ


Ο φόβος είναι δικός τους!

Την Δευτέρα 29 Φλεβάρη, στο τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ομάδα χρυσαυγιτών προπηλάκισε τον περιφερειακό σύμβουλο της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία» Στάθη Ντούρο, καθώς και μέλη της ίδιας παράταξης που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, αλλά και μέλος της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Λάρισας που βιντεοσκοπούσε τους τραμπούκους της ΧΑ.

Η προκλητική αυτή ενέργεια έρχεται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσει ότι η ΧΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τραμπουκική οργάνωση που στηρίζει την δημόσια παρουσία της στη βία. Βία η οποία γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο ότι είναι το μόνο μέσο που διαθέτει, ειδικά όταν σε πρωτόγνωρες και οικονομικά δύσκολες συνθήκες τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας στο προσφυγικό ζήτημα κινούνται σε τελείως αντιδιαμετρική κατεύθυνση από την αυτήν του μίσους, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που διακηρύττει -ματαίως από ότι αποδεικνύεται- η εγκληματική αυτή οργάνωση.

Είναι προφανές ότι οι ενέργειες αυτές δεν φοβίζουν τον κόσμο του αγώνα, τον κόσμο της αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες. Αντίθετα, αυτοί που ανησυχούν για την απόρριψη της ρητορείας τους, αυτοί που τελικά φοβούνται την ίδια την κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο μαχητικά, αντικαπιταλιστικά, ριζοσπαστικά κομμάτια της, είναι αυτοί που επιστρατεύουν τη βία για να αποκρύψουν ακριβώς τον δικό τους φόβο.

Βόλος, 8/3/2016