15.4.16

Δελτίο τύπου ΕΕΚ Μαγνησίας


ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΜΟΖΑΣ ΑΕ»_ 15 Απριλίου 2016

Στις 14 Απριλίου το βράδυ, στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑΣ Α.Ε. (πρώην εκθεσιακός χώρος αυτοκινήτων) που βρίσκεται στο 3ο ΧΛΜ Βόλου – Λάρισας και χρησιμοποιείται με απόφαση του Δ. Βόλου ως χώρος «φιλοξενίας» προσφύγων, αφίχθησαν περίπου 200 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι, εκ των οποίων οι μισοί σχεδόν είναι παιδιά.

Τη σίτιση των προσφύγων έχει αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , όπως και τη φύλαξη του χώρου σε συνεργασία με την αστυνομία. Σήμερα, 15 Απριλίου αλληλέγγυοι από αριστερές συλλογικότητες, παρενέβησαν στο χώρο συνομιλώντας με όσους από τους πρόσφυγες βγήκαν από την πύλη, καθώς στους αλληλέγγυους απαγορεύεται η είσοδος, αλλά δεν απαγορεύεται η έξοδος στους πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος απαγορεύεται και σε όλους όσους δεν έχουν ειδική άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ακόμα και σε δημοσιογράφους. Την αμέσως επόμενη περίοδο, πρέπει να οργανωθεί πιο συστηματικά η παρέμβαση προκειμένου να ειδωθούν οι ανάγκες των ανθρώπων καθώς πέρα από είδη καθημερινής διαβίωσης υπάρχουν και μεγάλες ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κανείς άνθρωπος όσο μένει πίσω από κάγκελα, ορατά ή αόρατα, είτε είναι η περίφραξη ενός χώρου «φιλοξενίας» είτε οι άπειρες περιφράξεις στην κοινωνία και ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορεί να είναι ελεύθερος. Σε μια Ευρώπη που διαλύεται λόγω της συνεχιζόμενης καπιταλιστικής κρίσης και υψώνει φράχτες, είμαστε απέναντι. Μόνο εμείς οι καταπιεσμένοι, της γης οι κολασμένοι, μπορούμε να τους γκρεμίσουμε.

Βόλος, 15 Απριλίου 2016

ΕΕΚ – ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ