26.1.13

Εφετείο στη Λάρισα καταδίκασε σε - 7 - χρόνια φυλάκιση 3 πεινασμένους γιατί έφαγαν μια προβατίνα . .


Το παρακάτω αποτελεί μνημείο για την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη και κάποιους δικαστές που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Δικαστήριο στη Λάρισα καταδίκαζε σε κάθειρξη 7 ετών τρεις Αλβανούς, οι οποίοι το 2007 έσφαξαν και έψησαν μια προβατίνα, επειδή πεινούσαν!

Μάλιστα, η υπόθεση της Λάρισας έλαβε διαστάσεις δικαστικού θρίλερ, καθώς αρχικά αθωώθηκαν, αφού ακόμα και ο ιδιοκτήτης του σφαγμένου ζώου δεν ζήτησε την ποινική τους τιμωρία.

Στη συνέχεια, ωστόσο, παρενέβη στην υπόθεση ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα η κλοπή και σφαγή ενός ζώου να γίνει… μέγα κακούργημα, με το αιτιολογικό ότι ήταν πολλοί οι πεινασμένοι που έκλεψαν την προβατίνα (!) και έτσι να φθάσουν οι τρεις Αλβανοί να δικάζονται σε κοτζάμ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο τους καταδίκασε χωρίς αναστολή!
Το περιστατικό που απασχόλησε τις δικαστικές αρχές συνέβη στην Ευξεινούπολη. Ο ηλικιωμένος βοσκός διαπιστώνοντας τη θανάτωση της προβατίνας, κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα εντοπισαν τους δράστες, οι οποίοι ήταν τρεις αλλοδαποί, Αλβανοί υπήκοοι, που διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Όπως προέκυψε οι τρεις Αλβανοί ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και η πείνα ήταν το κίνητρο που τους οδήγησε στο μαντρί του ηλικιωμένου.

Σε βάρος, λοιπόν, των τριών Αλβανών σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της ζωοκλοπής σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη διεξήχθη στο Πλημμελειοδικείο του Βόλου, το οποίο αθώωσε τους τρεις Αλβανούς, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο βοσκός ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων γιατί έκλεψαν το ζώο επειδή πεινούσαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Η υπόθεση φαινόταν να έχει κλείσει ουσιαστικά και τυπικά. Όμως, η αρμόδια Εισαγγελία Βόλου διαπίστωσε ότι η κλοπή και θανάτωση του ζώου έγινε από περισσότερα από ένα άτομα και έτσι η πράξη που τελέστηκε ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Έτσι, η υπόθεση άνοιξε εκ νέου λίγους μήνες αργότερα, καθώς ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Ο Ανακριτής Βόλου κάλεσε τους κατηγορούμενος σε απολογία και τους αφήσε ελεύθερους, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η διάταξη του ανακριτή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η διοικητική απέλαση των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια εκδόθηκε από το δικαστικό συμβούλιο βούλευμα, με το οποίο οι τρεις Αλβανοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Η δίκη έγινε την Πέμπτη και διεξήχθη απουσία των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρο.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τρεις κατηγορουμένους για την από κοινού ζωοκλοπή και θανάτωση της προβατίνας και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών τον καθένα, χωρίς να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους.

Δηλαδή, με βάση την καταδικαστική απόφαση οι τρεις Αλβανοί θα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην φυλακή!

Όπως αναφέρει το e-thessalia, ο δικηγόρος των τριών κατηγορουμένων, μετά από εξουσιοδότησή τους, κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης που θα εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ αναμένεται να καταθέσει και αίτημα αναστολής εκτέλεσης των ποινών μέχρι την εκδίκαση της δευτεροβάθμιας δίκης.


                                                                                                      http://ergasiakodeltio.wordpress.com