29.1.13

Θέσεις μάχης λαμβάνουν οι αγρότες και τα ΜΑΤ

Θέσεις «μάχης» λαμβάνουν οι αγρότες, με τα τρακτέρ τους να βρίσκονται παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του συντονιστικού των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. στις 11.00 ξεκίνησε η σύσκεψη μρ τον Τσίπρα) και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (σ.σ. 12.00 το μεσημέρι), ενώ χθες έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναγνώρισε ότι τα προβλήματά τους είναι υπαρκτά και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει προσεκτικά το μέτωπο που άνοιξαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, επιχειρώντας «μπλόκα» σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.




Τα μπλόκα και τα ΜΑΤ

Εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Αθήνας πριν από τον κόμβο της Νίκαιας και την ίδια ώρα τα ΜΑΤ βρίσκονται σε πολύ κοντινό σημείο.

Τη Δευτέρα οι αγρότες με τα τρακτέρ που πλησίασαν στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα σταμάτησαν μπροστά στο μπλόκο που είχαν στήσει διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δεν άφηναν να τα παρατάξουν κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Αθήνας και αναμένεται πλέον να συσκεφθούν εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Λόγω των κινητοποιήσεων η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έθεσε σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα, από τις 13.45 το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και την ίδια ώρα σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ.