26.2.15

OTEPLUS: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι, η κόλαση απορρίπτεται!

Η Διοίκηση του ΟΤΕ ρίχνει στο καιάδα εκατοντάδες εργαζόμενους για να ξέρουν ότι τίποτα δεν άλλαξε στα εργασιακά μετά τη συμφωνία στο Eurogroup. Οι συμφωνίες έχουν το τίμημά τους. Όμως από την έναρξη της κρίσης, που η αναγνώρισή της ήρθε με την εξέγερση του 2008, γράφτηκε με μεγάλα γράμματα, ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.
Οι εργαζόμενοι καλούν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να κηρύξουν άμεσα επαναλαμβανόμενες απεργίες για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να διατηρηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων κατά τη μεταφορά τους σε νέα εταιρεία του Ομίλου που πρόκειται να τους κάνει λάστιχο.
Εμείς ζητάμε και κάτι παραπάνω: Άμεση επανεθνικοποίηση του ΟΤΕ, χωρίς καμιά αποζημίωση στην DEUTSCHE TELECOM, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων.
Οι «θεσμοί» θα έχουν τη τηλεφωνική τους εταιρεία στην Ελλάδα;
Στο παρακάτω κείμενο, που διαμορθώθηκε μετά από πλατιά συνέλευση των εργαζομένων, συλλέγονται υπογραφές (αρκετές δεκάδες μέχρι αυτή τη στιγμή) προκειμένου να κατατεθεί στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.

«Με βάση την αντί εργατική σύμβαση που επιδόθηκε στους συναδέλφους της ΟΤΕplus ζητώντας τους να παραιτηθούν και να υπογράψουν νέα σύμβαση, καλούμε όλους τους συναδέλφους να αποτρέψουν αυτήν την διαδικασία. Διεκδικούμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης του ΟΤΕ όπως ακριβώς υπέγραψαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της ΟΤΕplus. Απαιτούμε από την ΟΜΕ ΟΤΕ να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24 ώρες απεργίες με ημερομηνία έναρξης 24/2/2015 μέχρι την απόσυρση της συγκεκριμένης σύμβασης και την έναρξη συνομιλιών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.»