25.3.15

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΚΙΝΗ.Μ.Α) ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΚΙΝΗ.Μ.Α) ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η μάχη για την κατάργηση των μνημονίων, την μονομερή διαγραφή του χρέους, την διασφάλιση των δικαιωμάτων στην δουλειά, στην υγεία, στην στέγη, στην τροφή, είναι μια συνολική πολιτική μάχη, που αφορά το όλο της ζωής των εργαζόμενων, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η κοινωνική καταστροφή.
Για μας το ζήτημα της πολιτικής ανεξαρτησίας του εργατικού κινήματος, από κράτος, κυβέρνηση, αφεντικά και συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση.
Παλεύουμε για την ταξική ενότητα των εργαζόμενων(δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), την αυτοοργάνωση του εργατικού κινήματος και για νικηφόρους εργατικούς αγώνες, που είναι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από μνημόνια, χρέος και Τρόικα.
Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο, με πλήρη χρηματοδότηση, που στέκεται δίπλα στα προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων και των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.
Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο που σέβεται τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, που υπερασπίζεται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, που στηρίζεται στους εργαζόμενους και στο λαό και όχι στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου και στους κάθε είδους μηχανισμούς καταστολής.
Για να ξαναβρούμε την έκφραση της ζωής μας, για να διεκδικήσουμε καθολικά τη ζωή μας και να πάρουμε την τύχη της στα χέρια μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

·          Ένα δημόσιο ΟΤΑ στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στη διάλυση και εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών δομών. Με ακύρωση όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων(Καλλικράτης, μνημόνια, οικονομικό παρατηρητήριο) και ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων άμεσων η έμμεσων(μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ-ΜΚΟ-Α.Ε ΟΤΑ)
·         Ενιαία εργασιακά-μισθολογικά ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, με μόνιμη σταθερή δουλειά(κατάργηση των προγραμμάτων φτηνής και ελαστικής εργασίας). Με ακύρωση των νόμων για τις περικοπές στις συντάξεις, εφάπαξ, και επικουρικό και την αύξηση των ορίων ηλικίας.
·         Ρύθμιση των δανείων των εργαζομένων

·         Ακύρωση όλων των δικαστικών συνδικαλιστικών διώξεων

·         Κατάργηση των αντισυνδικαλιστικών νόμων(πολιτική επιστράτευση), πλήρη ελευθερία στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, τη διαδήλωση.

·         Το σταμάτημα της φοροεπιδρομής και ληστείας του εισοδήματός μας.

·         Διαγραφή χρεών προς δήμους, κράτος, τράπεζες των ανέργων και οικογενειών στο όριο της φτώχειας.

·         Απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης και 2ης κατοικίας.

·         Δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους, έλληνες και μετανάστες.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα  και των συλλογικών συμβάσεων περνάει μέσα από τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή επισφαλούς και ενοικιαζόμενης εργασίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά τα προγράμματα και τα πρωτοβάθμια σωματεία οφείλουν να εγγράψουν άμεσα όλους τους κοινωφελείς εργαζόμενους στις γραμμές τους.

·         Κατάργηση των προγραμμάτων φτηνής και ελαστικής εργασίας

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους συναδέλφους, που αναζητούν τρόπους ανεξάρτητης έκφρασης και δράσης, κόντρα στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας και όλοι μαζί να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία ενός εργατικού αντίπαλου δέους, που μαζί με συλλογικότητες, κινήματα ανυπακοής, λαϊκές συνελεύσεις, θα αντιπαλεύει συνολικά τον καπιταλισμό, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους και στις πλατείες και θα παλεύει στο σήμερα για τη συνολική κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου και του κράτους, για μια κοινωνία των ίδιων των εργαζομένων.


ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Μας έχουν εκπαιδεύσει ότι η ζωή που ονειρευόμαστε είναι μια χίμαιρα. Ας κάνουμε δυνατά, όλα αυτά που μας πλασάρουν ως αδύνατα.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ
ΔΟΥΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Υποψήφιοι για το σωματείο:

Ανδρέας Ξηρομερίτης, Ελένη Μπολουλού