16.9.15

Συλλογή και αποστολή βασικών ειδών προς Ειδομένη

H Λαϊκή Συνέλευση - Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου συμμετέχουν στην αποστολή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, στις 27 Σεπτεμβρίου, που οργανώνει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Δράμας. Γιαυτό στο χώρο της συνέλευσης, Θεοφίλου 9Α, εργατικές πολυκατοικίες, Αγ. Νεκτάριος, τις ημέρες Τετάρτη 16/9, Πέμπτη 17/9, Κυριακή 20/9 και Δευτέρα 21/9, 7-9μμ, συγκεντρώνουμε τα εξής είδη:


Κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ατομικούς χυμούς, παιδικό γάλα (προτιμούνται οι
 ατομικές συσκευασίες ), έτοιμες βρεφικές-παιδικές τροφές, γάλα εβαπορέ (μικρές μερίδες κατά προτίμηση), χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, σερβιέτες, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες-οδοντόβουρτσες, ατομικά σαπούνια, εμφιαλωμένο νερό (500 ml, φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, αντιβηχικά σιρόπια, αντιφλεγμονώδη, κ.λπ, Ρούχα(πλυμένα και περιποιημένα), αδιάβροχα, ομπρέλες, τέντες, υπνόσακοι -Διάφορα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες) (τα τρόφιμα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 2 μηνών και τα φάρμακα 6 μηνών).

Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλους τους λόγους που οδηγούν ανθρώπους να παρατάνε τις ζωές τους και να μπαίνουν με τα παιδιά τους αγκαλιά σε μία βάρκα για να διασχίσουν το Αιγαίο. Ενάντια σε όλους αυτούς που λένε «αν σας αρέσουν οι μετανάστες να τους πάρετε σπίτια σας» και σε όλους αυτούς που βγάζουν την φασιστική τους χολή ενάντια στους περισσότερο αδύναμους και κατατρεγμένους.  
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον (εκ)φασισμό, στο μίσος,  το φόβο, στην ανεργία, στην εξαθλίωση,  ενάντια στο θάνατο που επιβάλει ο σαρκοβόρος ιμπεριαλισμός και καπιταλισμός και οι εκπρόσωποί του. 
Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και όλων των αποκλεισμένων αυτού του συστήματος. Πορευόμαστε με τα ταξικά αδέρφια μας σε κάθε σημείο αυτής της γης για την ανατροπή των τεράτων του καπιταλισμού και το χτίσιμο της δικής μας ζωής, των αναγκών και επιθυμιών μας. 
Ας γεμίσουμε τις αποσκευές των προσφύγων με αγάπη και αγώνα.