24.9.15

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: Μη ξεχνάς τη προσφυγιά, μείνε άνθρωπος


Συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων

 Συνάδελφοι και συναδέλφισες,


Χιλιάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν τα πεδία των μαχών για να σωθούν ελπίζοντας σε μια ζωή χωρίς πολέμους και βαρβαρότητα. Με βάρκες, κολυμπώντας, με μωρά παιδιά στην αγκαλιά προσπαθούν να διασχίσουν χιλιάδες χιλιόμετρα ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Όσοι δεν αφήνουν τη τελευταία τους πνοή στο πάτο του Αιγαίου και της Μεσογείου χρειάζονται άμεση βοήθεια και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Αυτοί που κατέστρεψαν τις χώρες τους κι έχουν την απόλυτη ευθύνη γι αυτό, ιμπεριαλιστές και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, διαμαρτύρονται για το «κύμα των προσφύγων». Μέσα στις ίδιες τις χώρες διέλευσης υψώνονται φωνές, ρατσιστικές και φασιστικές, που εξαπλώνουν το φόβο, το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες.

Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων κι αγωνιζόμαστε να σταματήσει η βαρβαρότητα των πολέμων που ξεριζώνει εκατομμύρια ανθρώπους. Καταδικάζουμε την έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας στους απελπισμένους από τις κρατικές αρχές, βοήθεια που έχουν αναλάβει χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι.

Αναλαμβάνουμε να συγκεντρώσουμε τα παρακάτω αναγκαία είδη προκειμένου να τα αποστείλουμε σε πρωτοβουλίες και αυτό-οργανωμένες προσπάθειες συλλογικοτήτων που δεν μένουν βουβές στο μεγάλο δράμα.

Συγκεντρώνουμε, ενδεικτικά, τα παρακάτω είδη:

·        Κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ατομικούς χυμούς, κονσέρβες τροφίμων, γάλα εβαπορέ, συσκευασμένες παιδικές τροφές
·        Φάρμακα αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αντιφλεγμονώδη, αντιδιαροοϊκά
·        Μπιμπερό, πάνες μωρών, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ατομικά σαπούνια, μωρομάντηλα
·        Ομπρέλες, αδιάβροχα, υπνόσακους, σκηνές, ένδυση (παιδικά, εφηβικά κλπ), υπόδηση


Η συλλογή των παραπάνω ειδών θα γίνει Δευτέρα 28/9, Τρίτη 29/9, Τετάρτη 30/9 από 15.00-16.00 στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Βόλου (3ος όροφος).

Να γκρεμίσουμε τα σύνορά τους και να γεμίσουμε τις αποσκευές των προσφύγων με αλληλεγγύη, αγάπη και αγώνα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας