31.1.16

Όλοι/ες στην απεργία στις 4 Φλεβάρη, 10:00πμ. στο Ταχυδρομείο (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου) στην ανεξάρτητη ταξική προσυγκέντρωση.

Σε σημαντικό κόμβο στη συσπείρωση δυνάμεων για τη μάχη ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τη συμμορία της ΕΕ, αναδείχτηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής την Πέμπτη 28/01 στην πλατεία Ελευθερίας.
Μέσα στην εκκωφαντική απουσία του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΕΚΒ και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, που περιμένουν απλά την απεργία της 4ηςΦεβρουαρίου για να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους, η προσπάθεια συγκρότησης ενός σταθερού πόλου που θα αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» στον θεσμικό κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και θα προχωρήσει με μαχητικές διεκδικήσεις τόσο σε εργασιακό/εργατικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για τη διάρκεια και την έκβαση του αγώνα. Ενός κινήματος που θα ενώσει τον αγώνα της υπαίθρου και της πόλης, τον αγώνα της φτωχής και μικρής αγροτιάς, με την άνεργη νεολαία, τους επαγγελματίες που τους εκμεταλλεύονται με το «μπλοκάκι» και την εργαζόμενη πλειοψηφία ενάντια στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Που δε θα μεταβάλει τα ποικίλα κοινωνικά κομμάτια που μάχονται εναντίον του ασφαλιστικού σε παράλληλα παρελαύνοντα πιόνια, σε έναν δρόμο με καθορισμένα όρια, αλλά θα δημιουργήσει ένα μέτωπο ανατροπής στη βάση των ταξικών συμφερόντων, προτάσσοντας την πεποίθηση πως τα εργασιακά δικαιώματα και οι κοινωνικές μας ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες και ως τέτοιες θα τις υπερασπιστούμε! Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!
Στη μάχη που έχουμε μπροστά μας αναμετράται και αντιπαρατίθεται η επιβίωση του κόσμου του μόχθου και εκείνη της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Η κατάργηση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικής ασφάλισης θα σημάνει την ολοκλήρωση του νέου εκμεταλλευτικού πεδίου που εδώ και 7 χρόνια στήνουν τα μνημόνια και την ταυτόχρονη μόνιμη εξαθλίωση για το πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας. Από την άλλη η ήττα της κυβέρνησης στη μάχη του ασφαλιστικού συνδέεται με την κατάρρευση της αξιολόγησης στα πλαίσια του νέου μνημονίου, την κατάρρευση των «διαπραγματεύσεων» και κατ επέκταση της ίδια της κυβερνητικής πολιτικής. Ο αγωνιζόμενος λαός πρέπει να σηκώσει το γάντι αυτής της αναμέτρησης.
Σε αυτή τη μάχη δεν μπαίνουμε για την «τιμή των όπλων», ούτε για να διαπραγματευτούμε τους όρους της φτώχιας μας. Μπαίνουμε για να νικήσουμε. Για να πάνε οι αγώνες μέχρι τέλους πρέπει να υπάρξει μια ρήξη με το κυβερνητικό σχέδιο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και με τους επίδοξους νέους μνηστήρες της κυβερνητικής και μνημονιακής διαχείρισης. Στα πλαίσια αυτά ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής παλεύει η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου να μην είναι η αρχή του τέλους, αλλά η αρχή για το τέλος τους. Καλούμε όλο το λαό να απεργήσει, να διαδηλώσει και να οργανώσει την επόμενη ημέρα της μάχης μετά και την προγραμματισμένη απεργία. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε ανεξάρτητη προσυγκέντρωση στις 10:00 π.μ., στο Ταχυδρομείο, την ημέρα της απεργίας.

Όλοι/ες στην απεργία στις 4 Φλεβάρη, 10:00πμ. στο Ταχυδρομείο (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου) στην ανεξάρτητη ταξική προσυγκέντρωση.

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής


συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργωνΚΑΝΕΝΑΣ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Ενώ το κουαρτέτο αξιολογεί τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ίδιο κάνει και ο λαός στα αγροτικά μπλόκα, στα συλλαλητήρια, στις στάσεις εργασίας, στις κλαδικές απεργίες.
Η γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη πρέπει να είναι κομβικό σημείο ενότητας κι αγώνα των εργατών με τους αγρότες κι όλα τα μικρομεσαία στρώματα.
Η επερχόμενη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη πρέπει να επεκταθεί και να μην μείνει σε μια 24ωρη διαμαρτυρία. Τώρα είναι ανάγκη ο λαός να δράσει άμεσα, από τα κάτω και μαζικά, ένας λαός που αγωνίζεται από το 2010 ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις για να μην καταστραφεί η ζωή του και που η θέλησή του να μπει ένα τέλος στα Μνημόνια αγνοήθηκε επιδεικτικά το περασμένο καλοκαίρι.ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10 πμ, ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΒΟΛΟΣ)

Καλούμε όλο το λαό που είδε την ελπίδα να περνάει σύριζα και που βλέπει πλέον την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση να  να συνεχίζει να διαλύει τη ζωή του, να ξαναπιάσει το νήμα του αγώνα στη μάχη που έχει ήδη ξεκινήσει κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συγκροτώντας ένα δυναμικό, ταξικό μέτωπο ανατροπής με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και επαναστατική προοπτική. Που δεν θα υποκύπτει στους εκβιασμούς αλλά θα ανατρέψει την αντεργατική επίθεση και κάθε διαχειριστή της. Που θα μπλοκάρει την ψήφιση των νομοσχεδίων στην κατεύθυνση ενός γενικού ξεσηκωμού για να τσακιστεί η συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Για την ανατροπή ενός καπιταλιστικού συστήματος παρακμασμένου, χρεοκοπημένου, πρόθυμου να πνίγει χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο και εκατομμύρια ντόπιους στη φτώχια και στην εξαθλίωση.
ΚΑΝΕΝΑΣ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Ενώ το κουαρτέτο αξιολογεί τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ίδιο κάνει και ο λαός στα αγροτικά μπλόκα, στα συλλαλητήρια, στις στάσεις εργασίας, στις κλαδικές απεργίες.
Η γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη πρέπει να είναι κομβικό σημείο ενότητας κι αγώνα των εργατών με τους αγρότες κι όλα τα μικρομεσαία στρώματα.
Η επερχόμενη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη πρέπει να επεκταθεί και να μην μείνει σε μια 24ωρη διαμαρτυρία. Τώρα είναι ανάγκη ο λαός να δράσει άμεσα, από τα κάτω και μαζικά, ένας λαός που αγωνίζεται από το 2010 ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις για να μην καταστραφεί η ζωή του και που η θέλησή του να μπει ένα τέλος στα Μνημόνια αγνοήθηκε επιδεικτικά το περασμένο καλοκαίρι.


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10 πμ, ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΒΟΛΟΣ)

Καλούμε όλο το λαό που είδε την ελπίδα να περνάει σύριζα και που βλέπει πλέον την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση να  να συνεχίζει να διαλύει τη ζωή του, να ξαναπιάσει το νήμα του αγώνα στη μάχη που έχει ήδη ξεκινήσει κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συγκροτώντας ένα δυναμικό, ταξικό μέτωπο ανατροπής με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και επαναστατική προοπτική. Που δεν θα υποκύπτει στους εκβιασμούς αλλά θα ανατρέψει την αντεργατική επίθεση και κάθε διαχειριστή της. Που θα μπλοκάρει την ψήφιση των νομοσχεδίων στην κατεύθυνση ενός γενικού ξεσηκωμού για να τσακιστεί η συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Για την ανατροπή ενός καπιταλιστικού συστήματος παρακμασμένου, χρεοκοπημένου, πρόθυμου να πνίγει χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο και εκατομμύρια ντόπιους στη φτώχια και στην εξαθλίωση.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων