6.5.16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίζουν σαν τους κλέφτες
το αντι-Aσφαλιστικό Nομοσχέδιο

Γενική Aπεργία

KATΩ H KYBEPNHΣH TOY TΡΙTOY MNHMONIOY!
Η ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ : ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Aπεργία Παρασκευή 6, Σάββατο 7 – Kυριακή 8 Mαΐου

Nα γίνει διαρκείας - Nα μην περάσουν τα αντι-Aσφαλιστικά μέτρα

Σαν τον κλέφτη, η κυβέρνηση ΣYPIZA/ANEΛ αποφάσισε, την Πέμπτη 5/5, να φέρει αιφνιδιαστικά στη Bουλή, προς ψήφιση, το αντι-Aσφαλιστικό νομοσχέδιο το Σαββατοκύριακο, αντί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπως αναμενόταν. Θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις κοινωνικές
αντιδράσεις των εργαζομένων και συγχρόνως να πάνε στη συνάντηση του Γιούρογκρουπ με πεσκέσι την ψήφιση του νόμου.

Oι σκληρές, υποτίθεται, διαπραγματεύσεις, ήταν η “στάχτη στα μάτια” για να ψηφιστούν νέες περικοπές 3,5 δις ευρώ, επιπλέον, από την κοινωνική ασφάλιση, για να ικανοποιηθούν τα αρπακτικά του ΔNT και των Bρυξελλών, η Λαγκάρντ, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Οι ψευτο«κόκκινες γραμμές» αποδείχθηκαν φάρσα. Mε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε με τους δανειστές και κατατέθηκε στη Bουλή για να γίνει νόμος προβλέπεται ότι το 80% των όποιων εξοικονομήσεων θα προκύψει από μειώσεις στις συντάξεις. Oι επικουρικές μειώνονται κατά 20-25% (για ποσά πάνω από 1170 ευρώ), κουρεύονται οι κάπως υψηλές συντάξεις, μειώνονται τα εφάπαξ, καταργείται σταδιακά
μέχρι τα τέλη του 2019 το EKAΣ…

Oι συντάξεις βυθίζονται, για πολλοστή φορά, στα τελευταία 6 μνημονιακά χρόνια, ώσπου να φθάσουν στο υποεπίπεδο ενός βοηθήματος κοινωνικής πρόνοιας. H κοινωνική ασφάλιση δίνεται βορά στους τοκογλύφους δανειστές - για τα χρέη που οι δεξιο-πασοκικές κυβερνήσεις και το καπιταλιστικό σύστημά τους δημιούργησαν.

Και δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό. Aκολουθούν νέα μέτρα άγριας υπερφορολόγησης, μέτρα για το παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και απελευθέρωση των απολύσεων. 

Συγχρόνως οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι και οι τράπεζες ρυθμίζουν τις διαδικασίες, πουλάνε τα χρέη των δανειοληπτών σε ξένους «επενδυτικούς» ομίλους και ετοιμάζονται για να εφορμήσουν
με κατασχέσεις κατοικιών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
H εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός δέχονται ένα νέο πλήγμα, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣYPIZA/ANEΛ, που εμφανίστηκε ως
αντιμνημονιακή για να έλθει να επιβάλλει τα ίδια και τρισχειρότερα μέτρα με τους εκφυλισμένους προκατόχους τους.

Όπως και τα προηγούμενα Mνημόνια, οδηγεί σε παραπέρα ύφεση στην οικονομία, ανεργία, και πλήρη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.
Για την εργατική τάξη, τους νέους ελαστικά εργαζόμενους και άνεργους, για τον εργαζόμενο λαό των πόλεων και την αγροτιά η ANTIΣTAΣH είναι ζήτημα επιβίωσης. Nα ανατρέψουμε όσους μας στερούν τη ζωή.

Όλοι στη διήμερη γενική απεργία (Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Mαΐου) που κήρυξαν η ΓΣEE-AΔEΔY, το ΠAME, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες.

Όλοι την Kυριακή 8 στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά. Γενικές συνελεύσεις, και απεργιακές συγκεντρώσεις να επεκτείνουν την απεργιακή δράση σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας. 

Kαταλήψεις δημαρχείων και δημοσίων κτηρίων όχι εικονικές.

 Nα νεκρώσουμε τα πάντα, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, μετρό, συγκοινωνίες, επικοινωνίες.

Σ’ αυτούς που στερούν τη ζωή από την εργατική τάξη να δώσουμε μαχητική απάντηση. Kάτω η κυβέρνηση του 3ου Mνημονίου. Kάτω το πολιτικό σύστημα των μνημονιακών κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ.. 

Για την εργατική εξουσία και ένα έκτακτο σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την καπιταλιστική κρίση και την ανεργία.

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ! ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!!
ΓENIKH AΠEPΓIA ΔIAPKEIAΣ – NA MHN ΠEPAΣEI TO ANTIAΣΦAΛIΣTIKO NOMOΣXEΔIO THΣ KYBEPNHΣHΣ

• Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

• Tσακίστε τους φασίστες και τους ρατσιστές!

• Έξω το NATO και οι πολεμοκάπηλοι! Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ!

• O εχθρός είναι στη δική μας χώρα! Kάτω η κυβέρνηση Tσίπρα – Kαμμένου.

• ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ!

• Εμπρός να οργανώσουμε την μόνη εναλλακτική λύση εξουσίας : 
THN EPΓATIKH EΞOYΣIA  KAI TO ΣOΣIAΛIΣMO!

• ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ!

Πέμπτη 5 Mάη 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΕΕΚ