6.5.16

Βόλος: Κυριακή 8/5, 11πμ (Ταχυδρομείο)

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Ταξικού Συντονισμού για τις 8/5 που πλέον αποτελεί συνέχεια της 48ωρης απεργίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του 3ου Μνημονίου. Στο τέλος του κειμένου δημοσιεύουμε και την ανακοίνωση για τη συλλογική κουζίνα που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με τους σύριους πρόσφυγες στο στρατόπεδο ΜΟΖΑΣ δείχνοντας το διεθνιστικό δρόμο που πρέπει να λάβουν οι αγώνες μας καθώς πλέον είμαστε όλοι πρόσφυγες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Παλαϊκός – Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού, με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια, με κάθε μέσο και κάθε μέρα από εδώ και εμπρός, για τα νικηφόρα Σικάγο της εποχής μας!
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς (ΕΕ-ΔΝΤ), καταργεί τη δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα τόσο στους άμεσους, όσο και στους έμμεσους φόρους, που είναι ακόμα πιο αντιλαϊκοί. Εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμα και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, και οδηγεί σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά. Παράλληλα, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη λαϊκή κατοικία μέσω των κόκκινων δανείων στα ξένα funds, και τη δημόσια περιουσία στις ορέξεις των δανειστών και των αρπακτικών του κεφαλαίου με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη, ο λογαριασμός των 5,5 δις που θα πληρώσει ο λαός αυξάνεται με άλλα 3,6 δις ευρώ «προληπτικά μέτρα», με άμεση προοπτική το επόμενο 4ο Μνημόνιο και τη συνέχιση και άλλων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.
Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα (ασφαλιστικό και φορολογικό) και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ! Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν μαζικά σε θέσεις μάχης, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη σύγκρουση για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας!
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ έχει οδηγήσει στην αποκλιμάκωση και το ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων εξυπηρετώντας φανερά την κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο. Για να έχουν οι αγώνες μας προοπτική νίκης απαιτείται, ο σχεδιασμός οι μορφές, τα αιτήματα και οι κινητοποιήσεις, να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων και της νεολαίας μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι στα χέρια του υποταγμένου, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.
Ξεσηκωμός λοιπόν ενάντια στην βάρβαρη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που η πολιτική τους είναι που γεννά τα μνημόνια, τη φτώχια, τον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους. Και οι ντόπιοι και οι πρόσφυγες είναι θύματα αυτής της πολιτικής, γι’ αυτό το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να συμπορευτεί με τον αγώνα των προσφύγων για μία αξιοπρεπή ζωή, για να σταματήσει ο πόλεμος και να ανοίξουν τα σύνορα. Για ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στα χέρια των εργαζομένων και της νεολαίας που θα δώσει την χαριστική βολή στην βάρβαρη σταυροφορία του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς, στο φασισμό και τον ρατσισμό.
Σήμερα είναι ανάγκη να συμβάλουμε στη συσπείρωση των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων και να αναπτύξουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την επανεμφάνιση με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων επιστημόνων, ανέργων, μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών,  με κοινά πανεργατικά και παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες και διαδηλώσεις με στόχο να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ το νομοσχέδιο από τη Βουλή.
Καλούμε το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να αποτρέψει την ψήφιση του νόμου έκτρωμα με κάθε τρόπο. Διακηρύσσουμε ότι όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει αυτό το νόμο που υποθηκεύει τις ζωές μας θα είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο παντού, και θα βρει απέναντί του το λαό. Ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ και διαγραφή του χρέους. Ο δρόμος των συμβιβασμών και της διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει, εμπρός να βαδίσουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής σε μια επαναστατική διεθνιστική κατεύθυνση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6, 11:00 πμ στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου)
ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων