5.7.13

Αλληλεγγύη στον Κώστα Σακκά!


Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ο αναρχικός σύντροφος Κώστας Σακκάς άρχισε απεργία πείνας, τον μοναδικό αξιοπρεπή τρόπο αντίδρασης στο δικαστικό αυταρχισμό και στην ανεξέλεγκτη κρατική καταστολή εναντίον του. Με εξόφθαλμα προκλητική περιφρόνηση κάθε πλαισίου αστικής και συνταγματικής νομιμότητας, ο Κ. Σακκάς είναι ο μόνος κρατούμενος στην Ελλάδα που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυόμισι χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί.


Παράλληλα το Συμβούλιο Εφετών, κατά παράβαση όλου του ισχύοντος δικονομικού πλαισίου, αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του για 6 ακόμα μήνες, απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από τις 17/6/2013 νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Νίκαιας Αττικής, σε κατάσταση που, από μέρα σε μέρα, αποβαίνει όλο και πιο κρίσιμη για την υγεία του αλλά και την ίδια του τη ζωή, όπως εγγράφως γνωματεύουν οι θεράποντες γιατροί του.  

Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη ότι, όσο οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί τους το επιτρέπουν, αποφάσεις των δικαστών όχι μόνο δεν είναι, αλλά ούτε καν επιχειρούν να εμφανίζονται ως νόμιμες. Αντίθετα, είναι επιδεικτικά και εκδικητικά σκόπιμες, επιβεβαιώνοντας ότι η δικαστική εξουσία αποτελεί εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής, μέσο φρονηματικής δίωξης, τρόπο εκφοβισμού και χειραγώγησης της κοινωνικής οργής που καθημερινά μεγαλώνει.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Κώστα Σακκά, καταγγέλλει την μεθόδευση σε βάρος του, ζητά την άμεση αποφυλάκισή του, συμμετέχει και καλεί και από τη μεριά του σε συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται την Παρασκευή 5/7/2013, στις 7μμ, στην πλ. Αγ. Νικολάου στο Βόλο.

http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/