8.10.14

Το Ισλαμικό Κράτος έφερε νέες ενισχύσεις για να αλώσει την Κομπάνι



Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου, με τη φωτογραφία που βλέπετε, την άφιξη νέων ενισχύσεων των δυνάμεων του για να καταλάβει την Κομπάνι, που την πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, έχει γίνει σύμβολο του αγώνα ενάντια στον φανατισμό και τη βαρβαρότητα που διαδίδει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν έναν εχθρό παρανοϊκό, υπέρτερο αριθμητικά και βαριά οπλισμένο με αμερικανικά όπλα, τανκς, οχήματα και πυροβολικό, αντιστέκονται σαν λιοντάρια στα χαρακώματα, στα ορύγματα και στους προμαχώνες της Κομπάνι.

Εντύπωση έχει προκαλέσει και πολλά ερωτηματικά στην παγκόσμια κοινή γνώμη η αδυναμία (;), ανικανότητα (;), απροθυμία (;) των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές που πολιορκούν την Κομπάνι και να λύσουν την πολιορκία.

Στην Κομπάνι παραμένουν πολλές χιλιάδες αμάχων πολιτών και σε περίπτωση που η πόλη πέσει στους τζιχαντιστές θα ακολουθήσει ένα πρωτοφανές μακελειό.



tribune.gr/