11.10.14

Μήνυμα συμπαράστασης στον Στέφανο Μολόχα


Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών δεν θα περάσει!

Μήνυμα συμπαράστασης στον Στέφανο Μολόχα

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την στοχοποίηση του συντρόφου Στέφανου Μολόχα από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Ο Στέφανος Μολόχας είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βόλο και ενεργός αγωνιστής σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Η αυθαίρετη κλήση του για προανάκριση (για αόριστη υπόθεση που αφορά «Παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, Έκρηξη και Εμπρησμός κατά συναυτουργία»!) και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου χωρίς τη στοιχειώδη τήρηση των νόμων αποτελούν ακόμη ένα δείγμα της συστηματικής προσπάθειας του κράτους να τρομοκρατήσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιστέκονται.

Ο αυταρχισμός, η εξόφθαλμα παράνομη χρήση βίας από την αστυνομία ενάντια σε μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, οι δικαστικές διώξεις αγωνιστών (όπως για παράδειγμα στο κίνημα της Χαλκιδικής ενάντια στα ορυχεία χρυσού), η καθημερινή παραβίαση ακόμη και αυτού του αστικού Συντάγματος από την πλευρά των κυβερνήσεων και του κράτους αποτελούν μια συνειδητή προσπάθεια ελέγχου της οργής του λαού και των εργαζομένων. Επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λαϊκή συναίνεση στην πολιτική της οδηγείται στο δρόμο του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις η αλληλεγγύη και το ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πολιτική τους είναι αυτονόητο καθήκον όλων της πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς.

Για τη Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση – ΞΕΚΙΝΗΜΑ,

Κανελλής Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου