30.4.15

1η Μάη 2015 - Παρασκευή 10πμ πλ. Ελευθερίας

Ενσωματωμένη εικόνα 2



Την Παρασκευή 1η Μάη στις 10πμ στην πλ. Ελευθερίας του Βόλου διαδηλώνουμε:

Γιατί κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ σε αυτούς που μοχθούν κάθε μέρα.

Γιατί ότι όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους με αγώνες.

Γιατί απορρίπτουμε τους εκβιασμούς των δανειστών που απαιτούν τη συνέχιση της λιτότητας.

Γιατί απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στους εκβιασμούς αλλά να προχωρήσει σε άμεση υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Γιατί δεν δεχόμαστε να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να βγάζουν κέρδη οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργολάβοι.

Γιατί υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από τον μνημονιακό «μονόδρομο».

Γιατί μέτρα όπως η παύση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος, οι μαζικές δημόσιες επενδύσεις, ο σχεδιασμός της παραγωγής κοκ είναι τα μόνα που μπορούν να προσφέρουν προοπτική.

Γιατί γνωρίζουμε ότι αιτία της κρίσης είναι το ίδιο το οικονομικό – κοινωνικό σύστημα της αδικίας, της εκμετάλλευσης και του κέρδους.

Γιατί οι πραγματικά υπεύθυνοι, αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, έχουν ονοματεπώνυμα, όπως: Μπόμπολας, Λάτσης, Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σάλας, Βαρδινογιάννης, Βενιζέλος, Σαμαράς, Πάγκαλος κοκ.

Γιατί 70 χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ δεν θα επιτρέψουμε στο φασισμό να επιστρέψει είτε με το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, είτε με οποιαδήποτε άλλη μάσκα.

Γιατί απαιτούμε η ηγεσία της ναζιστικής – εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής να μπει βαθιά στη φυλακή και να πληρώσει για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζατ Λουκμάν και τα αμέτρητα θύματά της.

Γιατί το εργατικό κίνημα, από τη στιγμή της γέννησής του, εμπνεύστηκε, συσπειρώθηκε και πάλεψε με στόχο το σοσιαλισμό.

Γιατί η σοσιαλιστική αλλαγή δεν είναι ένα ουτοπικό και απραγματοποίητο όραμα αλλά ο μόνος δρόμος για την επίλυση των σημερινών, άμεσων προβλημάτων μας.

Γιατί αυτός είναι ένας αγώνας κοινός για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από γλώσσα, χρώμα, φυλή και θρησκεία, ένας αγώνας διεθνιστικός.

Γιατί την 1η Μάη υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας και στην άρχουσα τάξη κάθε χώρας τα λόγια του Κάρλ Μάρξ:

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πέρα από τις αλυσίδες τους και έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο! Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε». 

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση