24.4.15

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΚΙΝΗ.Μ.Α) ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
Καταγγέλλουμε την αντεργατική-αντιλαϊκή απόφαση της συγκυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20/4/2015 (η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015), επιβάλλει τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών. Τα χρήματα πάνε στην Τράπεζα Ελλάδος προς «επένδυση», πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες. Θα χρησιμοποιηθούν για έκδοση τίτλων μικρής διάρκειας για να καλυφτούν κρατικές ανάγκες, όπως αναφέρει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα πληρώνονται κανονικά οι δόσεις στους δανειστές, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και την ΕΚΤ. Ότι ζήσαμε το 2012 με το PSI σε μια νέα έκδοση.
Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της γραμμής επιδίωξης του «έντιμου συμβιβασμού» και της πάση θυσία αποπληρωμής των δόσεων του ληστρικού δημόσιου χρέους, που οι εργαζόμενοι με τεράστιες θυσίες το έχουν χιλιοπληρώσει την τελευταία 5ετία.
Στην ήδη τραγική οικονομική κατάσταση των δήμων (η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 80% από το 2009 ενώ οι τομείς αρμοδιότητας έχουν αυξηθεί) η απόφαση οδηγεί στην αδυναμία λειτουργίας τους, στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κοινωνικών δαπανών και σε νέα επιβάρυνση για τους εργαζόμενους και το λαό.
Με πάλη ταξική, πάλη για ζωή ενάντια στο " μαύρο" που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά, να πορευθούμε μαζί οι εργαζόμενοι, σε δρόμους σύγκρουσης με τους εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών και του συστήματος τους, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση που μας επιβάλλει το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, με τα πολυώνυμα μνημόνια και τα μέτρα που μας φορτώνουν στην πλάτη για τη σωτηρία των τραπεζών και την ικανοποίηση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Να πορευθούμε σε δρόμους διεκδίκησης, αυτοδιαχείρισης, ταξικής αλληλεγγύης και δημιουργίας νέων τρόπων οργάνωσης της ζωής μας, της εργασίας μας, των αναγκών και των επιθυμιών μας.
Για να ξημερώσουν επιτέλους και οι δικές μας "ωραίες μέρες".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ

Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες!