16.9.13

ΒΟΛΟΣ: Μαζική η συμμετοχή των κλάδων που απεργούν

Μαζική η συμμετοχή των κλάδων που απεργούν. Οι καθηγητές, που είναι και ο πιο πολυπληθής κλάδος στο νομό Μαγνησίας. Το ποσοστό στην τοπική ΕΛΜΕ ξεπέρασε το 90%, στο ΙΚΑ το 70%, στους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου το 80%, στον ΟΑΕΔ έφτασε το 100%.


Παρά τη βροχή, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία, σχεδόν από 1000 διαδηλωτές, αριθμός πρωτοφανής για απεργιακή κινητοποίηση που στηρίζεται μόνο από ορισμένα σωματεία του δημοσίου τομέα.


Το απόγευμα, με πρωτοβουλία των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της πειτροπής αγώνα της ΕΛΜΕ, έγινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απόπειρα συγκρότησης ενός απεργιακού συντονιστικού του νομού. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, οι οποίοι όμως δήλωσαν ότι δαιφω νούν με το πολιτικό περιεχόμενο της συνάντησης και δεν συμφώνησαν στη συγκρότηση του αν και σήμερα το ΠΑΜΕ συμμετείχε στην κοινή απεργιακή συγκέντρωση που είχε καλέσει η ΕΛΜΕ.

Η συζήτηση δεν κατέληξε στη δημιουργία του συντονιστικού και η συζήτηση πρόκειται να συνεχιστεί.

Βασικό καθήκον παραμένει η ενίσχυση των απεργιακών επιτροπών που έχουν συστηθεί και η περιφρούρηση της απεργίας. Στο ΙΚΑ Μαγνησίας έσπασε ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που λειτουργούσε δεκαετίες και ακυρώθηκαν με παρεμβάσεις και οι Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές που ήταν προγραμματισμένες για 16 & 17/9. Πυροδότης της μαζικής παρουσίας των συναδέλφων στο ΙΚΑ ήταν και το έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του ΙΚΑ που ζητά ονόματα και τηλέφωνα όσων εργάζονται στα τμήματα Παροχών του ΙΚΑ, που σημαίνει ότι ήδη ετοιμάζεται και η λίστα του Δεκεμβρίου.  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΕΡΓΑΤΗΣ"  
ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.