7.9.13

Λάρισα: αντιφασίστες/στριες αποτρέπουν φασιστική-πατριωτική εκδήλωση

Την Παρασκευή το απόγευμα, ήταν προγραμματισμένη μία από τις πάντα γελοίες εκδηλώσεις του πατριωτικού συνδέσμου Λάρισας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Όταν μαθεύτηκε αυτό, αντανακλαστικά, ομάδα περίπου τριάντα αντιφασιστών μαζευτήκαμε το μεσημέρι και αποφασίσαμε να χαλάσουμε τη συγκέντρωση μίσους που προετοίμαζαν, καταλαμβάνοντας από τις 17.00 την κεντρική πλατεία. Όταν φτάσαμε, εκεί ήταν ήδη 2-3 άτομα που προετοίμαζαν τον χώρο. Τους πλησιάσαμε για να τους ενημερώσουμε πως η εκδήλωσή τους δε θα γίνει και αφού μας συστήθηκαν ως απλοί καλεσμένοι και πως δε γνώριζαν τι εστί πατριωτικός σύνδεσμος και Χάμος, δήλωσαν πως αποχωρούν. Εντωμεταξύ, όσο η ώρα περνούσε οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονταν καταλήγοντας να υπάρχουν πέντε δικάβαλα, ένα οπκίτικο, μία διμοιρία, ασφαλίτες και καπελάκηδες! Μέχρι τις 19.00 δεν είχε εμφανιστεί κανένα από τα θρασύδειλα φασιστοειδή του Χάμου, ενώ οι μπάτσοι κάθε τρεις και λίγο μας έλεγαν να "υποχωρήσουμε ειρηνικά".

 Στις 19.00 εμφανίστηκαν τα φασιστοειδή του πατριωτικού, ούτε δέκα σε αριθμό, κρατώντας παλούκια και υπό την προστασία πάντα των μπάτσων το έπαιζαν μάγκες και εκτόξευαν απειλές. Από εκείνη την ώρα και μετά, βιώσαμε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης καταστολή. Χωρίς την παραμικρή αφορμή, η διμοιρία και οι ΔΙΑδες άρχισαν να μας σπρώχνουν, να μας ποδοπατάνε, να χτυπάνε στα τυφλά και ότι βρίσκανε. Επικράτησε πανικός και άγριο κυνηγητό σε κεντρικό δρόμο της πόλης και για μεγάλη απόσταση. Ο τελικός απολογισμός ήταν τρεις προσαγωγές συντρόφων μας (οι οποίοι αφέθηκαν λίγες ώρες μετά) και αρκετοί μόλωπες και μελανιές.

Το χθεσινό περιστατικό δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητο. Οι φασίστες, είτε κοινοβουλευτικοί είτε εξωκοινοβουλευτικοί, με τις πλάτες πάντα των μπάτσων, νομίζουν ότι μπορούν να αλωνίζουν οργανώνοντας εκδηλώσεις μίσους, πογκρόμ σε μετανάστες και αγωνιστές, δικαστικές φιέστες.

Ο αντιφασιστικός αγώνας δε σταματάει, δεν καταστέλλεται, δεν τσακίζεται. ΕΜΕΙΣ θα του τσακίσουμε και να το πάρουν χαμπάρι και αυτοί και οι προστάτες τους.

 Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!