6.9.13

ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Διαρκείας με 5θήμερες επαναλαμβανόμενες

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 05/09/2013

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την μορφή των κινητοποιήσεων ως απάντηση στις διαθέσεις της κυβέρνησης για κινητικότητες και διαθεσιμότητες, που προφανώς σημαίνουνε απολύσεις. Η συμμετοχή δεν έπιασε το pick τοy Μαϊου όταν ψηφίστηκε το σπάσιμο της επιστράτευσης αλλά συγκέντρωσε 250-300 καθηγητές.

Ο πρόεδρος του ΔΣ έκανε μια μικρή εισήγηση κι αμέσως μετά έγιναν τοποθετήσεις από τις παρατάξεις των καθηγητών.


Αυτό που από την αρχή κιόλας έγινε φανερό ήτανε η διάθεση για έναρξη απεργίας διαρκείας με πολιτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της στην πορεία έγινε αντιληπτό ότι οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που έχουν σπάσει ένα σωρό αγώνες, ιδιαίτερα τα χρόνια των μνημονίων, σπέρνοντας την ηττοπάθεια μέσω των απεργιακών, 24ωρων ή 48ωρων, τουφεκιών, παραμένουνε ίδιες.

Έτσι η ΠΑΣΚΕ πρότεινε 48ωρη απεργία για 18-19 Σεπτέμβρη, συμμετέχοντας στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και κλιμακούμενο αγώνα ανάλογα με τις διαθέσεις και την συμμετοχή των καθηγητών, το ΠΑΜΕ πρότεινε επίσης 48ωρη με συνελεύσεις που θα κρίνουνε αν υπάρχει διάθεση για περαιτέρω κλιμάκωση ενισχύοντας ταυτόχρονα την ενημέρωση γονέων και μαθητών, η ΔΑΚΕ συμπορεύτηκε με τις προηγούμενες προτάσεις για 48ωρη με ελάχιστες παραλλαγές.

Τέλος ζητήθηκε επιτακτικά το σημαντικό ζήτημα της δημιουργίας απεργιακής επιτροπής, για την περιφρούρηση της απεργίας και την ένωση του κλάδου με άλλους κλάδους που μπαίνουνε στον αγώνα.


Το ζήτημα αυτό δεν αποφασίστηκε με τα γνωστά ταχυδακτυλουργικά τρικ του προεδρείου περί συνέχειας της συζήτησης την ημέρα έναρξης μαθημάτων στις 11 Σεπτέμβρη.

Το θέμα της επιτροπής καθώς και της εξασφάλισης του απεργιακού ταμείου είναι ζητήματα που απαντώνται τις συνελεύσεις κι όχι από τα ΔΣ μια εβδομάδα αργότερα.

Όπως και να έχει το αποτέλεσμα για άμεση κλιμάκωση των αγώνων και το ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο ρήξης και ανατροπής με την κυβέρνηση είναι μια καλή αρχή αρκεί στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, να μην παρουσιαστούνε φαινόμενα σαν του Μαϊου από τα οποία τουλάχιστον οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα μαθήματά τους.

Μοιράστηκε η προκήρυξη της πρωτΑΚΑΕ Μαγνησίας,: 

ergatis.wordpress.com