23.9.14

ΙΜΑΣ: άρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας για 20 ημέρες

22/09/2014


Στη σημερινή τριμερή που έγινε στο υπουργείο εργασίας η εργοδοσία ήρε το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας για 20 ημέρες και τα σωματεία των εργατών ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ ανέστειλαν την απεργία για το ίδιο διάστημα κι έτσι από αύριο 23/9 επανέρχονται όλοι οι εργαζόμενοι στις κανονικές τους βάρδιες.

Αναμφίβολλα ο συμπαγής χαρακτήρας του αγώνα τις πρώτες 15 ημέρες, η ενότητα των εργατών στα 2 εργοστάσια και η αποφασιστικότητα να συνεχιστεί ο αγώνας, μαζί με το γεγονός της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εργοδοσί, συνέτειναν στο να ζητηθεί απο τους εργάτες προσωρινή ανακωχή για …διαβουλεύσεις.

Στο κοινό έγγραφο που συνέταξαν οι δυο πλευρές στο υπουργείο που περιλαμβάνει τα παραπάνω (αναστολή ενεργειών και από τις 2 πλευρές για 20 μέρες και διαβούλευση) που είναι κοινή συμφωνία, υπάρχουν και δυο δηλώσεις.
Από την εργοδοσία που δηλώνει ότι σκοπός της παραμένει η προσαρμογή του κόστους στις συνθήκες της αγοράς και του σωματείου που σκοπός του παραμένει επί της ουσίας η υπεράσπιση των κεκτημένων των εργαζομένων χωρίς απολύσεις, εκ περιτροπής και όλα τα σχετικά.

Όπως καταλαβαίνει η μικρή ανάπαυλα είναι η προετοιμασία για το δεύτερο γύρο της αναμέτρησης.

Πάντως ο πρώτος γύρος έκλεισε με ολοφάνερη νίκη των εργατών οι οποίοι πρέπει άμεσα να προετοιμαστούν για τον δεύτερο.


ergatis.wordpress.com/