25.9.14

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19.00 Βόλος Πλατεία Αγ. Νικολάου Βόλου

Παρέμβαση για τους μαθητές της Καισαριανής

Είμαστε μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής και αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη στα σχολεία μας ως αντίδραση :

1)Στις φασιστικές συμπεριφορές κάποιων καθηγητών μας

2) Στις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής

3) Στην υπερβολική αυστηρότητα για την πρωινή προσέλευση στις τάξεις

4)Στα κάγκελα που τα τελευταία χρόνια μας διαχωρίζουν σαν φυλακισμένους (1ο και 2ο ΓΕΛ)

5) Στα λυόμενα που ακόμα στοιβαζόμαστε ενώ δεν χτίζονται αξιοπρεπής χώροι διδασκαλίας 6)

Στις πληρωμές των βιβλίων από τις τσέπες μας…

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 22/9 ,λοιπόν, ήρθαμε για να κλείσουμε τα σχολεία μας. Εκείνη τη στιγμή κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις (3 περιπολικά) από το Α.Τ. Καισαριανής με σκοπό να μας καταστείλουν. Χωρίς να δεχτούν απειλές ή επίθεση, ο ένας από αυτούς πυροβολεί 3 φορές προς το μέρος των συμμαθητών μας, που προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι υπόλοιποι εισέβαλαν από το προαύλιο του ΕΠΑΛ και σημαδεύοντας τα κεφάλια των υπολοίπων από εμάς εξαπέλυαν βρισιές και απειλές. Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας μεταφερθήκαμε δεμένοι με χειροπέδες στο Α.Τ. Καισαριανής. Δίχως να μας αναλύσουν την αιτία κράτησης, έλαβαν τα προσωπικά μας στοιχεία και μας άφησαν στα κρατητήρια του τμήματος μέχρι τις πρωινές ώρες.


ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ , ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥ
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ
ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αυτό το κείμενο δημοσιεύτηκε το πρωί της Τρίτης 23/9 σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και είναι η απάντηση των μαθητών της Καισαριανής απέναντι στη αστυνομική τρομοκρατία που βιώνουν το τελευταίο διάστημα πολλοί συνάνθρωποί μας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (όπως η επίθεση που δέχτηκε οικογένεια στα Εξάρχεια από δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλα πολλά παρόμοια περιστατικά αστυνομικής βίας).Φυσικά όλα αυτά τα περιστατικά καλύπτονται και κανείς δεν ενημερώνεται διότι τα ΜΜΕ σιωπούν εσκεμμένα προστατεύοντας την αστυνομία και το κράτος που επιδιώκει να τρομοκρατήσει τον κόσμο που μάχεται για τα δικαιώματά του.

Εμείς από την μεριά μας σαν Συνέλευση Μαθητών Μαγνησίας εναντιωνόμαστε σε κάθε περιστατικό αστυνομικής βίας απέναντι σε συμμαθητές μας και συνανθρώπους μας. Δεν θέλουμε να ζήσουμε σε συνθήκες σύγχρονης Χούντας που προσπαθούν να επιβάλλουν ο κρατικός και ο παρακρατικός μηχανισμός (βουλευτές, αστυνομία , ρουφιάνοι , τσιράκια , φασίστες).Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμμαθητές μας στην Καισαριανή και δηλώνουμε έτοιμοι να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο θα μπορούμε ελεύθερα και δημοκρατικά να εκφράσουμε τις απόψεις μας χωρίς φόβο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ…ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.

Συνέλευση Μαθητών Μαγνησίας