24.9.14

ΟΕΧΒΕ: Για τη νίκη σε ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑ 23 / 9 / 2014
ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 258
ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ/ΝΣΗ:ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΑΧ. ΚΩΔ. : 104 32
ΤΗΛ. : 210 5224674
FAX : 210 5244837
E – MAIL: oexbe@oexbe.gr
WEBSITΕ:www.oexbe.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ 
ΕΡΓΑΣΙΑΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ»

Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες απεργίας, για να αποδεχθεί η Διοίκηση της εταιρείας ότι η συνεχής επίκληση του διευθυντικού δικαιώματος, οι δικαστικές προσφυγές δεν ενώνουν, αλλά αντίθετα, δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν δίνουν λύσεις.
Σε δεύτερη τριμερή μέσα σε λίγες μέρες που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, οι υπεύθυνοι της εταιρείας μετακινήθηκαν από την αδιάλλακτη και άκαμπτη στάση που κρατούσαν έως και χθες.
Πραγματικά, δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε, γιατί χρειάστηκαν δεκαπέντε ημέρες απεργίας για να κατανοήσουν οι διοικούντες της εταιρείας «ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ Α.Ε.» ότι εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά. Μάλιστα με μια απαράδεκτη δικαιολογία όπως «προσωρινή κάμψη παραγγελιών».
Ακατανόητο, είναι επίσης η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων με δύο δικαστικές προσφυγές από πλευράς της εταιρείας. Μία στο Πρωτοδικείο Βόλου που έκρινε δίκαιους τους αγώνες των εργαζομένων και αντί να αποδεχθεί την απόφαση και να σταματήσει την εκ περιτροπής εργασία, προσέφυγε στο Εφετείο, όπου αναμένεται η απόφαση.
Ο αγώνας των εργαζομένων ήταν και δίκαιος και αξιέπαινος. Το στοιχείο της αλληλεγγύης και της ενότητας ήταν αυτό που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πλευρά της εταιρείας, θα σταματήσει τις εγωκεντρικές συμπεριφορές και στο μέλλον θα επικρατήσει η σύνεση και ο διάλογος με το Σωματείο των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους με θέληση όπως άλλωστε έκαναν πάντα. Αυτοί ήταν που έφερναν την εταιρεία, για όλα αυτά τα χρόνια, κερδοφόρα.
Το καλό εργασιακό κλίμα, η εργασιακή ειρήνη ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.