23.9.14

ΒΟΛΟΣ: γύρισαν τη πλάτη οι εργαζόμενοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ



Το 25% των εργαζομένων απήργησε στο ΙΚΑ Μαγνησίας, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά από την εποχή της έναρξης των μνημονίων. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έστρεψαν τη πλάτη σε μια απεργία που αν και είχε τουλάχιστον ένα δεδομένο, τη δίκη των απολυμένων καθαριστριών, μια δίκη εξαιρετικής σημασίας που το υπουργείο Οικονομικών είχε δηλώσει ότι τορπιλίζει (η πρωτόδικη απόφαση που διακίωνε τις καθαρίστριες) όλο το πρόγραμμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε την σημερινή απεργία μόλις την Παρασκευή κι επ αφορμή τη καταδικαστική απόφαση για την απεργία από την αξιολόγηση. Οι απεργίες των διαδρόμων φυσικά δεν έχουν καμιά τύχη ακόμα κι αν τις προπαγανδίζουν οι τιμιότεροι άνθρωποι.

Βλέποντας τα αποτελέσματα της απεργίας διαρκείας στο Βόλο των εργατών της ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ, όπου για 15 μέρες δεν κουνήθηκε κουνούπι, καταλαβαίνει κανείς ότι η προχειρότητα των απεργιών στο δημόσιο τομέα δεν είναι τυχαίο πράγμα.

Η τοπική συνδικαλιστική οργάνωση, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, διαβάσαμε σήμερα το πρωί στις εφημερίδες ότι είχε βάλει συγκέντρωση στο …Νοσοκομείο του Βόλου, προφανώς εκμεταλλευόμενη τη κινητοποίηση του προσωπικού για να μην αποδειχτεί ότι η ίδια είναι ένα φάντασμα.

Ο χειμώνας που έρχεται είναι γεμάτος “δώρα” για τους δημοσίους υπαλλήλους κι αυτό από μόνο του σημαίνει ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες.

Από μια άποψη, είναι ήδη αργά. Με μια δεύτερη ματιά αυτοί που μας κυβερνάνε είναι ήδη χαμένοι από χέρι καθώς το ευρωπαικό οικοδόμημα στο οποίο επενδύσανε διαλύεται στα εξων συνετέθη. Οπότε το κρίσιμο ερώτημα συνεχίζει και παραμένει, τι κανουμε εμείς;




http://ergatis.wordpress.com/